tips bij kopen statafel

Bij het kopen van een statafel zijn er verschillende aspecten waarop je moet letten. Als je op internet surft, dan zie je dat er vele statafels te koop zijn. Zoveel zelfs, dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Met behulp van deze 5 tips kun je gerichter ter werk gaan en weet je zeker dat je de juiste statafel zult kopen!

 

1. Budget: prijs versus kwaliteit

Bepaal van tevoren het maximale bedrag dat je per statafel wilt of kunt besteden. Er zijn statafels in verschillende prijscategorieën te vinden. Die prijsverschillen hebben te maken met de materiaalkeuze, uitvoering en constructie. Vaste statafels zijn vaak wat duurder dan inklapbare statafels, omdat ze zwaarder zijn uitgevoerd en zijn gemaakt voor frequenter gebruik dan een inklapbare statafel, die juist weer makkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

2. De juiste uitstraling

Statafels zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen. Veelvoorkomende "kleuren" zijn zwart en wit, omdat ze in veel interieurs passen en in veel situaties zijn te gebruiken. Bepaalde statafels zijn ook in houtkleurige uitvoering beschikbaar, bijvoorbeeld de bladen van onze vaste statafels. Je kunt er ook voor kiezen een statafel te voorzien van een statafelhoes, ookwel statafelrok genoemd. In een handomdraai verander je hiermee de uitstraling van een statafel. Statafelhoezen zijn er in diverse kleuren, patronen, met plooi, of als tafelkleed.

3. Grootte en vorm statafel

De meeste statafels zijn rond, maar ook vierkante en rechthoekige statafels zijn mogelijk. Ook qua hoogte van de statafels en de diameter van het blad kan verschillen. Op statafelonline.nl vind je bij de productinformatie altijd eenvoudig de hoogte en diameter van een statafel. Voor vaste statafels hebben we een in hoogte verstelbaar onderstel beschikbaar - handig!

4. Aantal statafels

Weet je al hoeveel statafels je gaat kopen? Als de statafels in een bepaald vertrek moeten passen, dan is het handig om alvast een indeling te maken. Houd daarbij rekening met de maat en vorm van de statafel die je op het oog hebt, en bedenk hoeveel ruimte je tussen de statafels wilt houden.

5. Gebruiksgemak

Als laatste is het goed om jezelf af te vragen hoe je de tafels wilt gebruiken. Laat je de statafels permanent in een vertrek staan? Kies dan voor een vaste statafel. Zoek je juist statafels die je na gebruik meteen weer opruimt, bijvoorbeeld voor een feestje thuis of op kantoor? In het laatste geval dan is het handig om inklapbare statafels te kopen. Voor professioneel gebruik van statafels, bijvoorbeeld voor horeca, beursgebouwen, scholen en andere organisaties, hebben we kant-en-klare sets met professionele statafels. Die zijn extra stevig en makkelijk neer te zetten er weer op te bergen.

 

Vast en zeker dat je met behulp van deze tips de perfecte statafels zult kunnen vinden! Mocht je toch nog vragen hebben, dan zijn we bereikbaar per telefoon, e-mail en chat. Ook hebben we een kenniscentrum met nog meer informatie over statafels. Succes!